Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19

Spoštovani,

želimo vas obvestiti, da je ponovno vzpostavljen Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za: čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov, podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19, podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19, podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma, priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja, podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije, podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.

Za vsa vprašanja v zvezi s koronavirusom SARS CoV-2 (boleznijo COVID-19) in ukrepi, povezanimi z njim, pa še vedno velja, da se obrnete na Klicni center za informacije o novem koronavirusu, na telefonsko številko080 1404 ali obiščete spletno stran NIJZ oz. vladno spletno stran.

Dostopnost